nov
30
Föreläsningen "Socker" i Katrineholm
Datum och tid
30 november, 2022 18:30
30 november, 2022 19:30
+ iCal Export
Bokning startar
13 oktober, 2022 14:12
Bokning avslutas
30 november, 2022 18:30
Status bokning
59 / 440
Mer Information
Observera
Lokalen öppnar kl 18.00
Beskrivning

Vi på ICA Maxi Katrineholm har nu äran att bjuda dig och din familj på den mycket populära föreläsningen ”Socker”.
Föreläsningen är kostnadsfri. Då platserna är begränsade är det först till kvarn som gäller. Varmt välkomna hälsar vi på ICA Maxi Katrineholm tillsammans med Familjens Val! 

Om föreläsningen
Vi svenskar äter otroligt mycket socker. Mycket av det socker vi äter har vi inte en aning om att vi får i oss. Mycket ligger dolt i den maten vi äter varje dag. Frågan är hur detta påverkar oss och hur man undviker att de största sockerfällorna hamnar i kundkorgen? Tillsammans reder vi ut begreppen kring sötningsmedel, fruktsocker hur viktigt det kan vara att kunna läsa en innehållsförteckning. Föreläsningen avslutas med en kortare frågestund. 

Föreläsare är Mattias Ahlqvist från Kostrådcentret Livsviktigt  som utan pekpinnar tar mer sina åhörare på en fartfylld timma i kostens spännande värld. Mattias är även grundare av konceptet Familjens Val. En vägledning till hälsosammare val på utvalda ICA Maxibutiker runt om i Sverige.

Om Familjens Val 
Att handla och äta mer hälsosamt är bra för alla. Både vuxna och barn. Avsikten med Familjens Val att hjälpa till att hitta hälsosammare mat som de flesta av oss tycker om. Att svart råris, naturell yoghurt och bär är nyttigt råder det inga tveksamheter kring. Men vad är tillräckligt bra? Kanske räcker det med halva vägen? I våra Maxibutiker vägleder vi dig till dessa utvalda produkter genom vår gröna vippa – allt för att det ska vara enklare att flytta handen i hyllan och välja en produkt som både smakar gott och gör gott för kroppen. Inom Familjens Val är vi försiktiga med socker men mer generösa med fullkorn och fibrer.

Talare
Föreläsare
Mattias Ahlqvist kommer från Borås och…
Plats
Duveholmsgymnasiets Aula