nov
23
Ät dig friskare - Visby
Datum och tid
23 november, 2022 19:00
23 november, 2022 20:15
+ iCal Export
Bokning startar
9 november, 2022 16:46
Bokning avslutas
23 november, 2022 19:00
Status bokning
199 / 524
Mer Information
Observera
Lokalen öppnar kl 18.40. För bokning av rullstolsplatser, kontakta: kundkontakt.visby@maxi.ica.se. Parkeringsplatser finns i begränsat antal i anslutning till Wisbygymnasiets matsal. ICA Maxi Visby bjuder alla som kommer på frukt!
Beskrivning

Vi på ICA Maxi Visby har nu äran att bjuda dig och din familj på den mycket populära föreläsningen ”Ät dig friskare”.
Föreläsningen är kostnadsfri. Då platserna är begränsade är det först till kvarn som gäller.
Varmt välkomna hälsar vi på ICA Maxi Visby tillsammans med Familjens Val! 

Om föreläsningen:
Är det verkligen möjligt att äta sig friskare? 
All forskning pekar åt det hållet, att kosten förmodligen spelar en ganska stor roll hur vi faktiskt mår. 
”Ät dig friskare?” är en föreläsning som med sin enkelhet förklarar och reder ut begreppen om fördelar av äta mängder med grönsaker, mindre rött kött och socker samt att det faktiskt går att äta hälsosamt utan att det blir dyrare! Detta är ett unikt tillfälle att lära sig mer om hur maten vi äter påverkar våra kroppar samt hur man med  små ändringar kan göra stora kliv till en hälsosammare kosthållning. Föreläsningen avslutas med en kortare frågestund. 

Föreläsare är Mattias Ahlqvist från Kostrådcentret Livsviktig som utan pekpinnar tar mer sina åhörare på en fartfylld timma i kostens spännande värld. Mattias är även grundare av konceptet Familjens Val. En vägledning till hälsosammare val på utvalda ICA Maxibutiker runt om i Sverige. 

Om Familjens Val 
Att handla och äta mer hälsosamt är bra för alla. Både vuxna och barn. Avsikten med Familjens Val är att hjälpa till att hitta hälsosammare mat som de flesta av oss tycker om. Att svart råris, naturell yoghurt och bär är nyttigt råder det inga tveksamheter kring. Men vad är tillräckligt bra? Kanske räcker det med halva vägen? I våra Maxibutiker vägleder vi dig till dessa utvalda produkter genom vår gröna vippa – allt för att det ska vara enklare att flytta handen i hyllan och välja en produkt som både smakar gott och gör gott för kroppen. Inom Familjens Val är vi försiktiga med socker men mer generösa med fullkorn och fibrer.

Talare
Föreläsare
Mattias Ahlqvist kommer från Borås och…
Plats
Wisby Gymnasiets Aula